17 sep. 2010

Kongo kultur lektion och familj träff

Kl nio var det dags för kultur och lands historia med Mr MASSENGO, Abel, vilken man alltså. Han kan en hel del men säger själv att han inte kan så mycket. Det började med att vi satte i payotte och hade Monica som översättare. Han körde igång och sa att om vi inte förstår eller har frågor så är det bara att fråga på. Vi lärde oss hur Kongo var innan så kallade vita kom, att man inte behövde pengar, att man inte visste en hel del av saker som kom i landet var det var för något innan dem. Man använde dem grejerna som naturen gav. Kläder var av antingen palmbladen eller skin från djur man hade dödat, så fungerade i alla fall Kongo. Men det här är bara en del av vad man lärde sig idag, sedan var det andra intressanta grejer som jag inte behöver nämna här.
Efter lektion var det dags att dra och träffa en av dem familjerna en av oss kommer att bo hos, en riktig vänlig familj, jätte trevliga var dem. Det visade sig att dem nästan har tagit emot en volontär varje år. Det har bott många svenska volontärer och det något som gör oss trygga. Efter träffen var det dags att ta oss tillbaka till ex trésor för att äta lunch. Vi hade inte något program på eftermiddag så vi bestämde oss att gå lite i stan för att kunna upptäcka Brazzaville. Vår promenad tog ungefär en och halv timme. Man är vann vi att när man är ute i Sverige och gå då får man frisk luft, här är det inte så, det är varmt vart du än går, man svettas som en gris. Vissa känner mig när jag säger att det är kallt i Sverige, här går inte att klaga att det är kallt.

1 kommentar:

  1. Wow David! 5 blogginlägg på en dag.. det var inte dåligt!;) Härligt att höra att ni lever och mår bra! Lycka till med allt som kommer och ha det bäst! Kram :)

    SvaraRadera