12 apr. 2011

Rapport från Kimpese

Nu är man i Brazzaville sedan i lördags efter en vecka i Kimpese och tre dagar i Kinshasa.
Kimpese: det gick jättebra med arbetet där, vi skulle göra samma jobb som vi gör här men sedan skulle vi fokusera på att lära eller hjälpa dem ledarna som finns på plats med hur man kan hålla i en träning. Man kunde se hur glada dem var för att vi försökte hjälpa dem. Fotboll är ett språk som man kommunicera på lätt. Andra språk måste man kunna eller lära sig och det är inte lätt men fotboll det gäller att finnas på plan och ha kul. Barnen blev mer peppad och dem såg ut att ha skoj. Det kommer gå fort för dem att utvecklas med projektet i och med dem har en stor bror som exempel, skulle det vara något som kör ihop sig då hör dem av sig till store bror. Något som inte fanns i Brazzaville när det startades.
Barnen där är finna, dem lyssnar när en säger till dem.
Som sagt så var den vecka där hur underbar som helst. Det var inte sista gången för mig att åka dit.





Kinshasa: vi skulle spendera tre dagar i den stora huvudstaden för att kunna se hur det fungera med livet där eller se oss runt lite. Det kändes som Kinshasa var som en hel kontinent, det verkligen stort. Det var finna dagar. Man såg mycket saker men kunde inte ta mycket bilder på grund av säkerhet, det kan hända att dem griper dig om du försöker ta bilder, därför vågade man inte ta några bilder, det är synd att det kan vara så ibland, men varje land har sina regler och det ska man respektera.
Vi besökte SMKs kontor, svenska ambassaden och bonobo(det är dem aporna som liknar mest människor) det var skoj. på tre dagar hann vi inte med mycket men det vi såg var värde vår lilla resan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar